Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Politické susbjekty v historii hrály svoji roli vždy po omezenou dobu: staročeši, mladočeši, národní socialisté... Každá strana se několik desetiletí hřála na výsluní, nějakou dobu hrála druhý part, pak třetí a nakonec se vytratila. Nečekejme, že tomu najednou bude jinak.

0 0
možnosti
PK

Myslím, že dnes v stávající ČSSD neni nějaká obecně přijímaná charismatická osobnost, která by měla přirozenou autoritu a pozitivní odezvu u významné části veřejnosti a to zejména u jejího voličského jádra což asi je skupina lidí 60+.

No a posléze pád socialistů nebyl nečekaný, stačí si připomenout tahačky kolem nepřijaté demise Antonína Staňka ze strany ČSSD byla tato demise /nedemise naprosto nezvládnutá a jen dále odhalila obrovské rozpory uvnitř této strany.

A posléze bývalý předseda socialistů korunoval toto počínání nominací Michala Šmardy, člověka regionální politiky, od problémů kultury vzdáleného podstatně více než odstupující Staněk.

A loďičku socialistů má tentýž muž dnes zachraňovat, kdo uvěří, že se dílo podaří? Komu by měl levicově smýšlející volič hodit lístek, pirátům? Netuším, ač jsem jí nikdy nevolil, tak si myslím, že tady silně levicová partaj v politspektru bude chybět...

0 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 507x
Politolog, historik a publicista. Veliký příznivec kritického myšlení a nepřítel frází. Lehký provokatér.:-)

Seznam rubrik