Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Nejmenuje se tak nejak jakasi cinska raketa?;-D

0 0
možnosti
ZZ

Samé dobré zprávy, ne ?

:-)

0 0
možnosti
JM

J61a22n 30M43a65r21e65k

18. 8. 2021 18:16

"...protože od prvního dne onoho militaristického dobrodružství bylo nabíledni, že jde o o vysoce ztrátový podnik...." praví se v blogu mimo jiné. Obdivuji pana politologa, jak už v počátku konfliktu v Afganistánu, který zdaleka nazačaly USA, ale před nimi jiní včetně CCCP, tedy v době kdy pan politolog ještě nebyl na světě, ale už tehdy to věděl.... proč se tady nemluví o zvěrstvech, které tam páchali sověti...v našich novinách (v Kanadě) bylo kdysi interview s ruským důstojníkem, který uprchl z Afganistanu a líčil, co se tam za ruské okupace dělo. Na př: "Nahnali jsme civilisty do nějaké stodoly, uzamkli a naházeli tam tucty granátů. Dodnes se nemohu zbavit toho nasládlého pachu lidského masa s pachem střelného prachu....jindy jsme házeli jed do studní....nahnali civilisty do nějaké díry, nalili tam diesel a zapaálili..." O tom se nemluví. nejsem nějakým zastáncem USA, jsem jejich sousedem nějakých 53 let, pracoval jsem pro US firmy, vím jací jsou tam lidé, jaké jsou tam problémy o kterých pan politolog nemá ani páru...

2 0
možnosti
ZZ

Nejnázornější ukázku ruských zvěrstev předvedl názorně všem James Bond !

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JL

Takto pojato se to může jevit jako hloupost obsazovat v roce 2001 Afghánistán, což je malá a chudá země bez ropy. Ale za prvé - Bush potřeboval obětinu, bylo třeba někomu dát přes hubu za Dvojčata, neb americký lid se zlobil a jeho ego bylo uraženo, za druhé: Afghánistán je strategické místo. Proč se ho rozhodli Pentagon a politici v Bílém domě opustit? Protože svět se za 20 let změnil: Čína roste ve stále mocnějšího soupeře, Rusko zlobí, mimoto nás čekají problémy s oteplováním planety, všimněmež si, že lidí na některých kontinentech přibývá hurá-stylem, hlavně Afrika, Asie. A to vše dohromady znamená problémy. Afghánistán? Nezájem. Čert ho vem.

0 2
možnosti
JL

Otazka vstupu americanu do Afganistanu je pro Cechy zapomenuta. Vyporadani se s teroristy 9/11/2001 bylo velmi dulerite a situace v tehdejsim Afganistanu byla prizniva. Pomohla urcitym vudcum v teto zemi dostat se do popredi politicke oligarchie.

Nasledovalo uklidneni a to Bushova administrativa vyuzila pro hledani Osamu bin Ladena. Dalsi vyvoj je jiz znamejsi.

1 1
možnosti
JR

J50a76n 79R35á51ž

18. 8. 2021 13:01

Viděl jsem vedle sebe dvě fotky. Na jedné byl elektronikou opatřený americký voják, v neprůstřelné vestě, helmou na hlavě, který v rukách držel nejmodernější útočnou pušku. Na druhé byl Talibanec v kaftanu, zabalený v jakési dece s turbanem na hlavě a starým kalašnikovem v ruce. U jedné byl lakonický titulek VÍTĚZ a u druhé PORAŽENÝ. Tyto fotky přesně ukazují, jaký vzkaz posílá Afgánská blamáž celému islámskému světu. "Nemusíme se vůbec bát ani po zuby vyzbrojených Evropanů a Američanů.

Ztráta respektu, je to nejhorší, co mohlo Spojené státy i Evropu potkat.

5 0
možnosti
JL

Ano, pane Libensky. Politicky urcite. Uvidime v pristich letech, zda je USA stale silna uvnitr. Ta Trumpova doktrina "Amerika first" a odchod americke armady z cizich uzemi, kde je maji za okupanty. (odchod z Kurdske enklavy v Syrii) je toho prikladem.

Vsak nepratelska osobnost ci skupina, ktera ohrozuje klid v castech sveta, byla nekolikrat odstranena pod tou Trumpovou doktrinou. Chemicky utok v Syrii, teroriste pripravujici odboj jak v Iraku a Syrii, ale take v Jemenu. (balisticke strely, drony ovladane na dalku a pod)

Dnes jsou zbrane, ktere je mozno pouzit bez pritomnosti vojaku u mista problemu. Zde je nutno Talibanu pripomenou tu kvalitu, kterou americane ovladaji a jejich odhodlani ji pouzit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 507x
Politolog, historik a publicista. Veliký příznivec kritického myšlení a nepřítel frází. Lehký provokatér.:-)

Seznam rubrik