Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J17o46s43e61f 84S39u13k

23. 11. 2020 6:45

Je až úsměvné, jak svým vlastním článkem popíráte to, co píšete..Ale je zarážející co píšete, pokud jste opravdu historik..

0 0
možnosti
KT

ano a děkuji za tip na knihu

1 0
možnosti
RK

Lidé prozřete! Zapátrejte na internetu jak to bylo v 89(88) v okolních zemích. Češi jako vždy čekali až jak to dopadne sousedů a pak vylezli z nory! Všechno je jedna velká komedie v čele panem Havlem. Musím se vždy smát, jak se v médiích mluví o brutálním zásahu na Národní třídě. Větší brutalita je snad dnes v supermarketu u pokladny. Vyčítá se jak za totality manipulovali z daty. Není to dnes to samé, každý si jen přihřívá politickou polívčičku. Původní význam 90% lidí vůbec nezná.

0 0
možnosti
JH

J16a84n 41H80y97n84e12k

21. 11. 2020 20:07

Každá revoluce časem musí vyčpět . Problém je v tom, když se nesplní očekávání a když navíc se společnost dostává do problémů ekonomických a politických, ve kterých ČR je, pak se nelze divit.

0 0
možnosti
Foto

J88i69ř68í 39T74u52r15n69e13r

21. 11. 2020 15:47

Letos jsem si moc hodnocení výročí 17.listopadu nepřečetl, tak jsem si dnes řekl, že to napravím a přečtu si něco od historika, politologa a opravdového publicisty s kritickým myšlením. Je to první článek, který jsem si od vás přečetl a bohužel patrně i poslední, a to ne proto, že bych s vámi v něčem zásadním nesouhlasil (často čtu články autorů se kterými nesouhlasím), ale protože v tomto článku není dle mého soudu vůbec nic, co by mělo jakýkoli smysl číst.

Nejsou zde prezentována žádná fakta, takže předpokládám, že má jít o článek názorový. Jistě nějaký názor máte, ale já jsem ho v textu nenašel, respektive to, co jsem našel, začnu-li od konce, jsou jen zoufale vágní stesky typu:

„Prakticky žádného z těchto lidí přitom samozřejmě také neuslyšíte, že by protestovali proti až systematickému napadání renomovaných historiků, kteří se třicet let od pádu čtyřicetiletého režimu odvažují mezi řádky říct, že lhavého zjednodušování minulosti již bylo přespříliš. Odmítajících dávat další čas donekonečna omílaným frázím jedinců, po desetiletí uvyklých monopolizaci veřejného prostoru. Pro ně výnosnému výkladu minulosti. Virtuálním dějinám.“

Zdroj: https://pavelkopecky1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761265

Kdo jsou ti lidé, které neuslyšíme? Kdo napadá renomované historiky, kteří, chudáci, musí psát mezi řádky. Kdo jsou to ti renomovaní historici? Kdo je renomoval?

Nebo: „Mnohé Listopadem zrozené osoby jako by odmítaly pochopit, že rok 1989 už dávno není klíčové veřejné téma a dávno už v uších davů pro pozdější negativní vývoj nezvoní...“ Zdroj: https://pavelkopecky1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761265 Koho máte na mysli? Fakt si myslíte, že se dají srovnat do latě a strčit do jednoho pytle všechny „Listopadem zrozené osoby“? Snad ne!? Co se vám nelíbilo na prezentaci 17.listopadu ČT jmenovitě panem Železným? Mně se toho nelíbilo hodně, ale od vás jsem se dozvěděl jen: „...Příznačné dále je, že se nám začínají objevovat dosti křečovití, až kádrující obránci vlastních

2 1
možnosti
Foto

A to je ještě jeden z jeho lepších výtvorů :-)

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, televize a propaganda obecně zde zakonzervovala jistá třicetiletá klišé, která by již dnes, v době přece jen svobodnější než byla ta Havlova, měla padnout. Je třeba svobodné výměny názorů a jasné přijetí faktů bez předsudků a zejména jasné pojmenování darebáků, bez ohledu na jejich chartistický či árijský původ.

4 0
možnosti
Foto

Na svazáky, co perlí jako frivolní všeználkové, inženýry historie Vašeho typu, evidentní zdatné kariérní typy přes politiku...jsem již odvykla. Kolik přemoudřelého dědka v sobě nesou dnes celkem mladí od pohledu, jeden svým vlastním Rvočím nevěři.

7 2
možnosti
VB

Tak svazáky bych spíše hledal mezi obhájci té správné cesty pravdy a lásky, a ne mezi jejími kritiky. Slova "svazák" a "kritika" byla za komunistů spojována se souslovím "konstruktivní kritika", a o tu v tomto blogu evidentně nejde.

Autor blogu má evidentně jiný názor než vy, a evidentně vás to překvapilo, zaskočilo, již jste jiným názorům odvykla. Dokonce by se dalo říci, že jste v šoku, vlastním očím nevěříte.

Není to trochu přehnaná reakce?

6 0
možnosti
Foto

J92i44ř61í 44K48i67n75d51l

21. 11. 2020 12:36

Pro Marxe a Engelse socialismus a komunismus byla slova se stejným významem a stejně tak to bylo i u komunistů. V roce cca. 1930 na pokyn Stalina Komiterna rozhodla, že socialismus je nižší fází komunismu.RvRv

0 0
možnosti
VB

Myslím, že autor a vy nejste v rozporu, a nepochybně oba máte pravdu. Autor blogu slovem komunismus zřejmě označuje "vyšší fázi komunismu" a slovem socialismus onu "nižší fázi komunismu". Stalin do toho evidentně vnesl zmatek. Zřejmě proto, že budování komunismu se nějak protahovalo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 507x
Politolog, historik a publicista. Veliký příznivec kritického myšlení a nepřítel frází. Lehký provokatér.:-)

Seznam rubrik