Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

"Načasování diplomatického počinu se stalo krutě vtipným, válkou vyčerpaný Asad nezmůže už vůbec, vůbec nic".

Nejde o Asadovu momentální pozici či situaci, ale o Trumpovu podporu Bibiho v dnešních volbách.

Podle Trumpova týmu ze všech izr.politiků pouze Bibi dokáže přesvědčit nás(izr.občany) o přijetí amer.mírového plánu, který sice ještě nebyl zveřejněn(Bibi i arab.lídři nejspíš už znají obsah), který by nejen Palestince, ale i nás Izraelce asi bude bolet(myšleno ústupky).

0 0
možnosti
Foto

Nechápu jedno. Izrael je jedinou demokratickou zemí v tomto regionu. Pokud je napadán Palestinci a židovští civilisté jsou vražděni Evropa mlčí. Pokud se začne Izrael bránit je okamžitě označen za agresora a dovětkem, že se dopouští genocidy. EU posílá milirady více než Arabské země palestincům, tedy teroristické organizaci Hamás a ta za ně kupuje zbraně se kterými vraždí Židy. Přitom je snad každému jasné, že tak zvaný stát Palestina, který by vznikl byl by státem neživota schopný. Do dnes nic nevyrábí, nic nepěstuje a žije jenom s toho co mu jiné země a Izrael dají.

15 0
možnosti
Foto

A že právě vy považujete Izrael za demokratickou zemi, tedy zemi, v níž byly porušena dlouhodobě vlastnická práva jednotlivců?

0 5
možnosti
Foto

Rozdíl mezi Krymem a Golany je podstatný. Krym byl 500 let Turecký. Pro Rusko jej získala Kateřina Veliká, což byla původně Německá princezna. Po druhé světové válce je SSSR přidělilo Ukrajině, protože nemělo válkou zpuštošený Krym zájem a ještě předtím z něj vystěhovalo původní obyvatele . Po roce 1990 obyvatelé Krymu se vyjádřili v referendu, že chtějí být součástí Ukrajiny, Rusko se zavázalo, že uznává celistvost Ukrajiny, a že ji nenaruší, Z uvedeného důvodu se Ukrajina zřekla atomových zbraní na svém území. Co se týká Golan.. Tak po první světové válce a po porážce Osmanské říše nebylo území komu přidělit, protože nepatřilo žádnému státu, Proto se stalo mandátním územím V. Británie Tak zvanou Balfourovou deklarací z roku 1917 měla celá Palestina se stát domovinou Židovského státu. S tím souhlasilo 50 států světa. V rozporu s tímto V. Británie na žádost Franncie přidělila Golany Sýrii. Po vzniku státu Izrael se Golany staly centrem teroristické organizace Fatah a protože z nich je celý Izrael jak dlani, Sýriiez jeho výšin ostřelovala Izrael. OSN nehnula ani brvou. V roce 1967 z Golan zahájila Sýrie útok na stát Izrael a Izrael tento útok odrazil a Golany obsadil. Takže Golany byly Sýrii od roku 1944 do roku 1967. Vrátit Golany Sýrii znamená odevzdat je teroristické organizace Hamas a zlikvidovat stát Izrael.Je smutné, že Evropa o tohle stojí.

11 0
možnosti
Foto

Má to háček, GB jako první nabídla vytvoření arabského království šejkovi z Medíny. Pojem domovina není totožný s pojem stát.

0 0
možnosti
JK

Ve chvíli kdy mi jde o přežití, mi může někdo s mezinárodním právem políbit....

17 0
možnosti
FL

Co to je za mezinárodní právo, když se nevymáhá? 1.Útočník není potrestaný (Sýrie, Jordánsko), natož aby 2. odškodnil napadenou stranu (Izrael) a ani 3. nijak nebrání opakovaným útokům. Takže anexe Golan v podstatě naplní všechny 3 zmíněné body a je to tak i spravedlivé, ne? Když navíc uvážíme, že Sýrie odmítá uzavřít s Izraelem mír, tak myslím že není co řešit. Odlišnost s anexí Krymu je v tom, že Ukrajina Rusko neútočila

13 0
možnosti
AP

A rusko se navíc zavázalo "respektovat ukrajinskou nezávislost a suverenitu v rozmezí tehdy platných státních hranic"

8 0
možnosti
TB

srovnávání obsazení Golanských výšín s obsazením Krymu je zavádějící. Už jenom proto že, o Krymu tvrdí Rusové, že byl vždycky jejich a proto si ho vzali zpět, zatímco u Golan jde o něco jiného. Osobně si myslím, že by se tam spíše hodilo nárazníkové pásmo. Čili území nikoho. Izrael se ho nechce vzdát, protože z těchto výšin se vždycky střílelo, celkem beztrestně, z děl na území jejich státu. Takže je to strategický bod

A navíc Izrael používá dříve dobitých území jako manévrovacího prostoru. Dobře uznáme Vaše nároky na toto území, ale Vy nám podepíšete smlouvu ve které se bude, mimojiné, pravit, že uznáváte stát Izrael a naše právo na existenci v tomto prostoru. Egypt to kdysi udělal a Izrael mu vrátil Sinajský poloostrov. tak, že, míč je na té druhé straně

9 0
možnosti
Foto

Izrael dobytá území vrátil mimo Golanských výšin. Egypt uznal stát Izrael a podepsal s ním mírovou smlouvu a Izrael mu vrátil Sinaj. Podepsal dohodu s Joránskem a dohodl se s ním na hranicích. Dal mu v Jeruzalémě do správy Chrámovou horu, Jako výraz dobré vůle dal palestincům Gazu, Rozdělil Judeu, dnes Západní břeh na tři zóny, Třeba do zóny A, která je zcela pod kontrolou palestinců spadá i Betlém. Jenže palestinci odmítají s Izraelem uzavřít mír. Chtějí celé území, kde je dnes Izrael. Což je neuskutečnitelné.

11 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 507x
Politolog, historik a publicista. Veliký příznivec kritického myšlení a nepřítel frází. Lehký provokatér.:-)

Seznam rubrik