Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

zajímavý článek, karma R^

3 5
možnosti

Pán bude asi veliký "znalec" Ukrajinské reality... možná tak ze Sputniku nebo RT, jste prostě lhář....jen k té nebetyčné korupci která vystřelila až ke hvězdám ...lehce vám uniklo, že se ta situace se sice pomalu, ale zlepšuje, na rozdíl od Ruska. V loni byla Ukrajina na 120 místě ve vnímané korupci a Rusko na 138 místě, ještě před několika málo lety bylo pořadí v podstatě opačné, ba ještě o dost pro Ukrajinu horší, neboli je vidět v které že to zemi korupce vystřelila ke hvězdám...

To platí i pro ekonomiku, už 11 čtvrtletí za sebou má Ukrajinské HDP plusovou růstovou linku, rovněž na rozdíl od Ruska, které zápasilo s degresí a dnes se potácí ve stagnaci.

Jinak samozřejmě ne všichni voliči mají na volby stejný názor. Někteří dodnes nosí k pomníčkům padlých demonstrantů v centru Kyjeva květiny, jiní pokládají revoluci za výsledek spiknutí Západu, světového židovstva a homosexuální evropské lobby. Jsou i tací, kteří si z tragických vzpomínek udělali byznys a provázejí po místech největších pouličních bojů v roce 2014 turisty.

Jedna zásadní změna tu ale je, zase na rozdíl k Ruským reáliím: Ukrajinci se nebojí svobodně vyjadřovat své názory, které jsou často absolutně protichůdné, netřesou se strachy před úřady a policií, kritizují nahlas kdekoho a kdeco a cítí se být občany se svými právy, méně už povinnostmi.

Na jednom se ale shodují všichni: nový prezident musí ukončit krvavý konflikt na východě a vrátit přes milion lidí do jejich původních domovů.

13 0
možnosti

V čem je to lepší? V tom že novináři mají na Ukrajině už skoro ty samé problémy jako ti v Rusku? To je ten boj proti korupci?

A ukončit konflikt na východě. Tak to jo. A nesliboval to náhodou i ten čokoládový Porošenko po té jeho minulé výhře? A kde je tedy ten konec?

Je vtipné někoho označovat za lháře a přitom sám psát zábavné nesmysly.

3 7
možnosti

Tady je především otázkou zda-li ty volby budou vůbec regulérní, těch údajných podvodů bylo už dost už před samotným hlasováním. Nicméně především kvůli výběru kandidátů je to ještě větší kabaret než na tom Slovensku.

2 5
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 507x
Politolog, historik a publicista. Veliký příznivec kritického myšlení a nepřítel frází. Lehký provokatér.:-)

Seznam rubrik